Wedflix - Logo PNG

Hieronder een paar tips voor goede muziek

Inspiratie:

Tips voor bruiloft muziek die bij jullie past!

Yes, jullie gaan trouwen! Super leuk! Voor jullie grote dag moet er natuurlijk van alles geregeld worden, waaronder de muziek. Er zijn verschillende momenten tijdens jullie bruiloft dat muziek een belangrijke rol speelt. Vaak krijg ik de vraag als videograaf welke muziek past onder een film of op zo’n dag. Misschien hebben jullie samen wel een favoriet liedje die perfect bij jullie past of waar jullie veel waarde aan hechten. Dan is dit het perfecte moment om jullie liedje te delen met de waardevolle mensen om jullie heen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens de volgende momenten: 

De ceremonie

De ceremonie van een bruiloft is het meest persoonlijke gedeelte van de dag. Daarom mag de muziek ook best persoonlijk zijn. Vaak moeten jullie voor de ceremonie een aantal nummers doorgeven die worden afgespeeld tijdens de ceremonie. Zo hoor je muziek tijdens het moment dat jullie aan komen lopen, tijdens het tekenen en aan het einde van de ceremonie.

Om het helemaal bijzonder te maken kunnen jullie natuurlijk ook kiezen voor livemuziek tijdens de ceremonie. Zo kwam ik tijdens een bruiloft Lara Leaves tegen. Een duo dat samen de leukste liedjes covert. Niet alleen tijdens de ceremonie, maar ook tijdens de borrel en receptie weten ze de sfeer er goed in te brengen. 

De trouwfilm

Als jullie voor een trouwfilm bij mij (Wedflix) hebben gekozen, dan mogen jullie zelf de muziek bepalen voor de film. Dit mag echt elk genre zijn, van heel klassiek tot heavy metal. En geloof me, ik heb de afgelopen jaren alle genres voorbij zien komen. Ook hier is de muziek heel persoonlijk. Let er wel op dat de muziek grotendeels het tempo van de trouwfilm bepaald. Bij rustige muziek wordt de trouwfilm dus ook iets rustiger om naar te kijken. Een leuke combi kan ook zijn om aan het begin van de film een rustiger nummer te kiezen en een vrolijk en sneller nummer te kiezen voor het avondfeest. Het fijne is, hierin zijn jullie helemaal vrij!

De openingsdans

De openingsdans is iets waar veel stellen toch wel een beetje tegen op zien. Er zijn veel verschillende manieren om je avond te openen. Kies voor iets wat bij jullie past en waar jullie je goed bij voelen. Jullie muziekkeuze is hierbij erg belangrijk. Kiezen jullie voor een rustiger nummer om te schuifelen, dan is het leuk dat jullie ceremoniemeester(s) ervoor zorgen dat alle gasten op de dansvloer staan op het moment dat jullie beginnen. Misschien kunnen ze allemaal een lichtstaaf gebruiken of de flitser van de telefoon aanzetten. Het gaat er om dat jullie genieten met elkaar, dan genieten jullie gasten ook. Jullie kunnen er ook voor kiezen om meteen een goede start te geven op de dansvloer en een heerlijke meezinger of dansnummer kiezen. De party is dan meteen aan! Laat je dansmoves zien en geniet. Het is jullie dag en alles mag! 

Inspiratie

Misschien denken jullie nu, oke, helemaal leuk JT, maar geen idee welke muziek bij ons past. Mochten jullie hier op vastlopen, dan kunnen jullie mijn Spotify playlist raadplegen. Ik heb de 100 leukste trouwmuziek op een rijtje gezet. Meer dan 6 uur aan muziek, dus ga er lekker voor zitten en misschien zitten er nummers bij die perfect bij jullie passen! Mis ik nog een liedje die perfect in de lijst zou passen? Laat het me dan weten en wie weet help je andere toekomstige bruidsparen hier ook mee! 😄

Interesse in een trouwfilm van Wedflix?

Neem dan snel contact op zodat ik jullie datum kan reserveren! Dit kan via telefoon, mail, Whatsapp of via het formulier op de contact pagina.

Ik ben erg benieuwd naar jullie verhaal!